Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- Krem şanti
- Vanilya
- Margarin (Krema piştikten sonra)
Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rendelenen elmaları ,şekerle birlikte tavaya alıp kavuralım (Elmalarınız tatlı ise şeker katmaya bilirsiniz) üstüne ceviz ve tarçın ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye elmalı harcımızı heryerine yayalım.
- Kek için yumurta ve şekeri çırpalım, sütü ekleyelim, ardından kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim ve karıştıralım .
- Elmalı harcın üzerine kek harcını dökelim.
- Önceden ısınmış 175 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Kreması için şanti ,vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri tencereye alıp güzel çırpalım.
- Daha sonra ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kremamız kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım vanilya ve margarini ekleyip karıştıralım. Ardından şantiye ekleyip çırpalım. Üzerine değecek şekilde süreç yapalım ve soğumaya bırakalım.
- Pişen keki yağlı kağıt serili başka bir tepsiye ters çevirelim ve rulo yapalım soğuyunca kağıdı alalım üstünden üzerine pudra şekeri yaparak servis edelim .
- Dilerseniz krema ilede görsellendirebilir ve lezzet katabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden yapımı :