bilgisayarci
FD Üye

Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6-7 adet elma
- 4.5 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmalı yıkayın. Kabuklarını soyup rendeleyin.
- Tavaya alın üzerine şekeri döküp suyunu çekene kadar pişirin.
- Sonra tarçını ek edin, kenara alın soğusun.
- Yumurtayla şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Sonra sütü dökün unu, kabartma tozu ve vanilyayı ek edip karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıdı serin üzerine elmalı harcı yayın. Üzerine keki döküp 180 derece 20 dk pişirin.
- Fırından çıkınca bir pişirme kağıdının üzerine zıt çevirin.
- Sıcağıyla rulo yapın. Soğuyunca pudra şekeri serpin. Üretim basamağı fotoğraflarda var kaydırıp bakabilirsiniz.