Elmalı Rulo Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 200 gram oda ısısında margarin yada tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet orta uzunluk rendelenmiş elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Elmalı Rulo Kurabiye Tanımı Yapılışı
- İç harç için elma ve şeker küçük bir tavada orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Üzerine tarçın ve ceviz de eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Geniş bir kaba tüm materyaller koyularak ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
- Hamur 5 kesime ayrılır her modül merdane yardımıyla unlanan tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açılıp 8 kesime kesilir.
- Kesilen kesimlere harç koyularak rulo yapılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeler dizilip 170 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Üzeri hafif kızarsın kâfi, fırından çıkan kurabiyelerin üzerine hafif nemli bez serilip soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.