
Elmalı Rulo Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 2 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık
Elmalı Rulo Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları rendeleyin, tarçın ve şekerle küçük bir tavada orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Soğuyunca fındık ekleyin.
- Bir yoğurma kabında hamur gereçlerini alarak elimizle güzelce karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş un ek edin.
- Hamuru 3 kesime ayırın ve uzunlamasına açın.
- Elmalı harcı hamurun ortasına yayıp rulo yapın ve kapatın.
- Ruloyu zıt çevirerek istediğiniz biçimde kesin.
- 180 derecede üzerleri çok kızarmadan, hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.