Elmalı Rulo Pasta (Yuvarlak Tepside) Tarifi İçin Malzemeler
Elmali harcı için ;
- 6 adet elma
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Elmalı Rulo Pasta (Yuvarlak Tepside) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalı harç için; elmaları soyup rendeleyelim.
- Şekeri ve tarçınını ekleyip, karıştırıp, elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Elmalar pişerken kekini hazırlayalım. Yumurta ve şekeri 2 katına çıkıp rengi iyice açılıp, mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım (Püf nokta)
- Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip sadece un karışana kadar az çırpalım.
- Elmalı harcı yağlı kağıdın üzerine ince bir tabaka yayıp kek harcını üzerine dökelim.
- Kenarlarını üzerini spatulayla düzeltip fırına kurdan temiz çıkana kadar dikkatlice pişirelim.
- Fırından çıkan keki 2 dk ilk sıcağı çıkana kadar bekletelim ve başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirelim.
- Elmalı harcın altına kalan yağlı kağıdı dikkatlice çıkaralım ve yavaşça rulo halinde saralım.
- Üzerine pudra şekeri serpip, dilimleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .