
Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
İç harç için;
- 6 adet elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı çekilmiş fındık
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle merhaba ????.
- İç harcımızı yapmakla başlıyoruz.
- Elmaları rendeleyip şekeri ve tarçını koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Ocağı kapatmadan fındığı koyup bir tıp karıştırıp o denli kapatalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizi iç harcımızı eşit formda yayalım.
- Kek için yumurta ve şekeri köpürene dek çırpalım.
- Sütü de ekleyip 2-3 dk daha çırpalım.
- Son olarak un, vanilin, kabartma tozunu ekleyerek harcımızı homojen kıvama getirelim.
- Hamur harcımızı elma harcımızın üzerine dikkatli ve eşit formda yayıp 175 derecelik fırınımızda pişirelim.
- Benim fırınım 25-30 dk içerisinde pişirdi siz denetimli davranın.
- Pişen kekin üzerine sıcakken diğer bir yağlı kağıt serip karşıt çevirelim uzun kenarından rulo hale getirelim.
- Bir bezle soğuyana dek saralım.
- Soğuyan keki pudra şekeri dökerek servis edelim.

