elektronikci
FD Üye
Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
Elmalı harç için:
- 6 elma
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5-2 su bardağı un
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle harcı hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tavaya alalım üzerine toz şekeri ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp cevizi ve tarçını ekleyip karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve elmalı harcı ince katman halinde yayalım. O bir kenarda beklerken hamuru yapalım.
- Keki için yumurta ile şekeri güzelce çırpalım.
- Sütü ekleyelim biraz karıştırıp peşine hamur kabartma tozu, vanilyayı ekleyelim.
- Daha sonra unu ekleyelim ve hamuru elmalı harcın üzerine yayalım.
- 180 derecede alt üst ayarda denetimli halde pişirelim. Pişen pastamızın sıcaklığı geçmeden diğer bir yağlı kağıt üzerine alalım ve aykırı çevirelim. Üstte kalan elmalı tarafın yağlı kağıdını sıyıralım.
- Pastamızı alttaki yağlı kağıt yardımıyla sıkı biçimde rulo biçiminde saralım.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim, dilimleyip servis edelim.
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı