Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 6 adet elma
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1 çay bardağı ceviz (çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmalı harç için elmaları rendeleyerek tencereye alalım ,üzerine şekeri ekleyip kavuralım.
- Harç hazır olunca içine ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım.
- Diğer materyalleri de ekleyerek hamuru hazırlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elmalı harcı güzelce yayalım.
- Üzerine kek hamurunu dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kek ortalama 20-30 dk pişecektir fırına nazaran değişiklik gösterebilir.
- Fırından çıkarınca 10 dk soğumasını bekleyelim.
- Daha sonra kek olan kısma yağlı kağıt koyup keki zıt çevirelim.
- Elmalı harcın bulunduğu yağlı kağıdı çıkarıp öteki taraftan sarmaya başlayalım.
- Herhangi bir kırılma olmadı bende.
- Soğuyan pastaya pudra şekeri serperek dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Elmalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı