Elmalı Sihirli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 125 gram yumuşamış margarin yahut tereyağı
- Ceviz
Elmalı Sihirli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tarçın döküp karıştırın bir kenara alın.
- Ayrı bir kapta kuru gereçleri karıştırın.
- Büyük uzunluk yuvarlak borcamı sıvı yağ ile yağlayıp kuru materyalden serpelim.
- Birinci kat kuru materyalin üzerine elmalı harçtan serpin, tekrar kuru materyal ve tekrar elmalı harç olacak biçimde 3 kat elmalı harç, 4 kat kuru gereç olacak.
- En üst katta kuru harcı serptikten sonra iri kıyılmış ceviz serpip yumuşamış tereyağını küçük kesimlere ayırıp üzerine paylaştırın.
- 170 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
- Fırından çıkıp birinci sıcağı çıkınca isteğe bağlı pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Elmalı Sihirli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı