Elmalı Soğuk Pasta Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 2 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket petibör bisküvi
- 2,5 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket çikolata sos
- 1 su bardağı süt yahut su
- 50 gr çikolata (ben bitter kullandım)
- 3 yemek kaşığı krem şanti
Elmalı Soğuk Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle elmaları rendeleyin ve ocağa alın üzerine şekeri ekleyip pişirin.
- Üzerine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alın orta ara karıştırarak ılımasını sağlayın ve üzerine bisküvileri azar azar ek ederek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar bisküvi ekleyip yoğurun.
- Daha sonra tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına döşeyin ve dolaba kaldırın.
- Bu ortada kreması için krem şanti ve sütü bir kaba alın ve çırpın üzerine hindistan cevizi ekleyip karıştırın ve elmalı harcın üzerine döşeyin ve tekrar dolaba kaldırın.
- Çikolata sos için sütü ve sosu tencereye alın ve pişirin ocağı kapatıp çikolatayı ekleyin karıştırarak erimesini sağlayın.
- Hem üzerinin kabuk tutmaması için hemde soğuması için orta ara karıştırarak soğutun.
- Soğuyan sosa krem şanti ekleyin ve karıştırın ve pastamızın üstüne sosu dökün ve difrizde 2 saat dinlendirin.
- 2 saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarın ve üzerini istediğiniz formda süsleyin ve servis edin (ben üzerine fıstık ve vişne kullandım).