Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elmalı Soğuk Pasta

Elmalı Soğuk Pasta
0
110

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
elmali-soguk-pasta.jpg

Elmalı Soğuk Pasta Tanımı İçin Gereçler

Tabanı için;
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket petibör bisküvi
Orta kat için;
  • 2,5 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üst kısmı için;
  • 1 paket çikolata sos
  • 1 su bardağı süt yahut su
  • 50 gr çikolata (ben bitter kullandım)
  • 3 yemek kaşığı krem şanti

Elmalı Soğuk Pasta Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle elmaları rendeleyin ve ocağa alın üzerine şekeri ekleyip pişirin.
  2. Üzerine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
  3. Ocaktan alın orta ara karıştırarak ılımasını sağlayın ve üzerine bisküvileri azar azar ek ederek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar bisküvi ekleyip yoğurun.
  4. Daha sonra tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına döşeyin ve dolaba kaldırın.
  5. Bu ortada kreması için krem şanti ve sütü bir kaba alın ve çırpın üzerine hindistan cevizi ekleyip karıştırın ve elmalı harcın üzerine döşeyin ve tekrar dolaba kaldırın.
  6. Çikolata sos için sütü ve sosu tencereye alın ve pişirin ocağı kapatıp çikolatayı ekleyin karıştırarak erimesini sağlayın.
  7. Hem üzerinin kabuk tutmaması için hemde soğuması için orta ara karıştırarak soğutun.
  8. Soğuyan sosa krem şanti ekleyin ve karıştırın ve pastamızın üstüne sosu dökün ve difrizde 2 saat dinlendirin.
  9. 2 saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarın ve üzerini istediğiniz formda süsleyin ve servis edin (ben üzerine fıstık ve vişne kullandım).

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt