Elmalı Strudel Tanımı İçin Malzemeler
- 2 milföy hamuru büyük dikdörtgen
- 2 adet elma
- 3-4 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
- 1.5 yemek kaşığı çekilmiş hindistancevizi
- Yarım yemek kaşığı tereyağ eritilmiş
Elmalı Strudel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar ????Bugün sizlere çok pratik ve çok hafif elmalı strudel tanımı vermek istiyorum.Haydi bismillah!.
- İlk evvel elmayı soyalım rendenin iri tarafıyla rendeleyelim, şekeri,hindistan cevizi ve fındık modüllerini ek edelim, tavada yumuşayana kadar pişirelim. Hazır olduğunda soğumaya bırakalım.
- Milföy hamurunu paketinden alalım ve dikdörtgen haline getirelim.
- Üzerine büsbütün soğuk olan elmalı harcı yayalım ve fazla sıkmadan rulo yapalım.
- Dört parmak eninde kestim ve üzerine çizikler atım, yağlı kağıt serili serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim, hafif eritilmiş tereyağını bir fırça yardımı ile sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede denetimi pişirelim. Afiyet olsun ????Not: istenilirse kuruüzüm içine konula bilinir.