Elmalı Tarçınlı Çörek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin ;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz maya
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı şeker
- 4 su bardağı un
- 5 adet orta uzunluk elma
- Yarım çay bardağı şeker (elmayla pişirmek için)
- Yarım çay bardağı toz şeker (tarçınla karıştırmak için)
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı su
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Elmalı Tarçınlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına hamur gereçlerini alıp yumuşak bir hamur yapalım. Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.
- İç materyali için elmaları soyup küçük küçük küp formunda doğrayıp tavaya alalım ve yarım çay bardağı şekerle biraz pişirip kenara alalım.
- Öbür bir kasede toz şeker ve tarçını karıştıralım.
- Mayalanan hamuru biraz un serpip tezgaha alalım çok ince olmayacak biçimde dikdörtgen halinde açalım.
- Hamurumuzun üzerine 1 yemek kaşığı erittiğimiz tereyağını sürelim.
- Daha sonra her yerine şekerli tarçını serpelim.
- Akabinde pişirdiğimiz elmaları her yerine gelecek halde serpiştirelim ve rulo yapalım.
- Ruloyu iki parmak genişliğinde modüllere keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye kestiğimiz kesimleri yerleştirelim.
- Üzerini kapatıp 30-45 dakika kadar bekletelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Biraz ılıyan tatlımızın üzerine sürmek için 1 su bardağı pudra şekerine 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştıralım ve karışımı pastanın üzerine kaşıkla ya da sıkma torbasıyla gezdirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun .