
Elmalı Tarçınlı Muffin (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Crumble için
- 45 gram esmer şeker (4 yemek kaşığı )
- 10 gram beyaz şeker (1 yemek kaşığı)
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- 40 gram tereyağ
- 60 gram un (1/2 (yarım) su bardağı)
- 120 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 90 gram esmer şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
- 75 gram toz şeker (1/2 (yarım) su bardağından biraz eksik)
- 2 yumurta (Oda sıcaklığında)
- 125 gram yoğurt (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) (Sulu olmasın ben süzme kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Çay kaşığının ucuyla karbonat
- 230 gram un (2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 büyük elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kase ceviz (İsteğe bağlı, dilediğiniz kadar kullanın)
- İçine (İsteğe bağlı)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı süt
Elmalı Tarçınlı Muffin (Muhteşem Ötesi Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Crumble için tereyağ eritilir. Şekerler ve tarçın harmanlanır. Tereyağ eklenip karıştırılır. Un eklenir ve çatalla karıştırılır, çok karıştırmayın un kaybolsun yeter.
- Muffin için tereyağ ve şeker 2-3 dk çırpılır, yumurta ve yoğurt eklenip 1 dk daha çırpılır. Kuru malzemeler ve süt eklenip spatulayla karıştırılır. Çok cıvık olmayan, yayılmayan bir karışım elde edilir (Cıvıksa un ekleyin)
- Soyulup küçük küçük doğranmış elmalar ve ceviz eklenip spatulayla karıştırılır (Ben bir de karamelli çikolata parçası ekledim) Muffin kapsülleri kalıba yerleştirilip karışım paylaştırılır.
- Crumble kısmı muffinlerin üzerine ufalanır, yapışması için hafif bastırılır. 225 derecede 5 dk pişirilip derece 175 e düşürülür 15-16 dk daha pişirilir, kürdan temiz çıkınca çıkarılır.
- Ilıyınca isterseniz üzerine içine yapabilirsiniz. Pudra şekerine sütü azar azar ekleyip çırpın. Kıvam alınca soğuyan muffinlerin üzerine dökün.