iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tarçınlı Valovan Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır milföy
*1 yumurta (milföy üzerine sürülecek)
İÇİ İÇİN;
*3 adet elma
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Yarım su bardağı esmer şeker
*2 yemek kaşığı tereyağı
PASTACI KREMASI İÇİN;
*2 5 su bardağı süt
*2 yumurta
*1*su bardağından bir parmak eksik şeker
*1*su bardağından bir parmak eksik nişasta
*1*yemek kaşığı tereyağı
*Vanilya
Elmalı Tarçınlı Valovan Tarifi Yapılışı Uzun olan milföy hamurunu ortadan ikiye eşit kesiyoruz Bir tanesini bardak veya kalıp yardımı ile ortasına delik açıp diğer yarının üstüne kapatıyoruz Tüm milföylere ayni işlem uygulandıktan sonra milföylere yumurta sürüp üzerileri kızarana kadar fırında bekletiyoruz Amaç kase sekli oluşturmak olduğu için ortasını kabarmaması için deliyoruz Milföyler pişerken pasta kremasını tüm
Malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz Elmaları küçük küçük doğrayıp tereyağını ve şekeri ekleyip kavuruyoruz (ben ceviz de ekledim) Kavrulduktan sonra tarçını ekleyip kapatıyoruz Fırından çıkan milföylerin ortada kalan yuvarlak kısmına kremayı koyup üzerini elmalı içimizle kapatıyoruz Basit ve lezzetli bir tarif herkese afiyet olsun
*1 paket hazır milföy
*1 yumurta (milföy üzerine sürülecek)
İÇİ İÇİN;
*3 adet elma
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Yarım su bardağı esmer şeker
*2 yemek kaşığı tereyağı
PASTACI KREMASI İÇİN;
*2 5 su bardağı süt
*2 yumurta
*1*su bardağından bir parmak eksik şeker
*1*su bardağından bir parmak eksik nişasta
*1*yemek kaşığı tereyağı
*Vanilya
Elmalı Tarçınlı Valovan Tarifi Yapılışı Uzun olan milföy hamurunu ortadan ikiye eşit kesiyoruz Bir tanesini bardak veya kalıp yardımı ile ortasına delik açıp diğer yarının üstüne kapatıyoruz Tüm milföylere ayni işlem uygulandıktan sonra milföylere yumurta sürüp üzerileri kızarana kadar fırında bekletiyoruz Amaç kase sekli oluşturmak olduğu için ortasını kabarmaması için deliyoruz Milföyler pişerken pasta kremasını tüm
Malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz Elmaları küçük küçük doğrayıp tereyağını ve şekeri ekleyip kavuruyoruz (ben ceviz de ekledim) Kavrulduktan sonra tarçını ekleyip kapatıyoruz Fırından çıkan milföylerin ortada kalan yuvarlak kısmına kremayı koyup üzerini elmalı içimizle kapatıyoruz Basit ve lezzetli bir tarif herkese afiyet olsun