
Elmalı Tart 1 e 1 Ölçülerde Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker (100 ml)
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 4 adet orta uzunluk elma (büyükse 3 adet yeterli)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Tart 1 e 1 Ölçülerde Tanımı Yapılışı
- Öncelikle elmalı iç harcını hazırlayalım.
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra tart hamurunu hazırlayım.
- Bir kapta yumurta, katıyağı, şekeri yeterlice elimizle karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Bu hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim buzluğa ayıralım.
- Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim.
- Kalan hamuru orta uzunluk borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalım.
- Katıyağ ile yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
- Buzluktaki portakal büyüklüğündeki hamuru da rendeleyerek üzerine koyalım.
- Elmalı tartımızı pişirelim.
- Evvelce ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 dk.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.