elektronikci
FD Üye
Elmalı Tart (Çay Yanına Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3-4 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı küçük küçük doğranmış ceviz
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağ (margarin de olur )
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kıvama göre 2 kaşık daha ekleyebilirsiniz )
- Pudra şekeri
Elmalı Tart (Çay Yanına Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rendelenmiş elmayı tavada biraz suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sonra tarçınla cevizi atıp biraz daha pişirip altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Tart hamuru için yoğurma kabınada un hariç malzemeleri karıştıralım sonra yavaş yavaş ununu ekleyerek yoğuralım.
- Hamurun üzerine temiz bez serip 15 dk kadar dinlendirelim.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde alıp ayıralım.
- Geri kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile yayalım fırın kabımızın büyüklüğü kadar açalım.(ben yuvarlak borcam kullandım ).
- Borcamın içine açtığımız hamuru pişirme kağıdı ile beraber koyuyoruz üzerine iç harcımızı yayalım.
- Ayırdığımız hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile açarak ince şeritler kesip iç harcın üzerine düzleyelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180° de 25 dk pembeleşsene kadar pişirelim az soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Deneyince benle paylaşmayıda unutmayın ????.
Elmalı Tart (Çay Yanına Pratik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı