
Elmalı Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 adet elma
Elmalı Tart Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra sırasıyla öteki gereçleri ekleyip çırpalım.
- Unu denetimli dökelim katı olmasın hamur.
- Tart kalıbının kenar kısımlarını tereyağ ile yağlayalım.
- Orta kısmınada yuvarlak halde yağlı kağıt kesip serelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpelim.
- 1 adet elmanın kabuklarını soyup dilimleyelim istediğiniz halde orta kısmına dizelim.
- Üzerine kek hamurumuzu dökelim.
- Evvelce ısıttığımız 160 derecelik fırında pişirelim.
- Fırından aldığımız kekin birinci sıcaklığı çıkınca servis tabağına zıt çevirelim.
- Soğuyunca üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpelim servise hazır.