Elmalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4-5 damla limon
- 1 adet vanilya
- 2 su bardağı un
- 4 adet elma
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Ceviz-fındık kırığı
Elmalı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz. Süt sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kabartma tozu vanilya ve kabartma tozu karbonatı koyup üzerine limon sıkıyoruz (Daha güzel kabarıyor)
- Unu da ekleyip margarinle yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakikada pişiriyoruz. Fırından fırına değişir kontrollü pişirelim. Benimki 20 dakikada pişti.
- Pişen ve soğuyan keki kalıptan çıkartıyoruz. Elmaları da soyup rendeleyelim ve tavaya koyalım.
- Tavaya koyduğumuz elmaların içine şekerimizi de döküp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen elmaları ocaktan alalım ve içine 1 çay kaşığı tarçın atıp karıştıralım.
- Harcımız ılıdıktan sonra soğuyan kekimizin üzerine dökelim ve üzerine ceviz-fındık kırığı serpelim. Afiyet olsunn.