![elmali-tart-kiyir-kiyir.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/25/elmali-tart-kiyir-kiyir.jpg)
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Materyaller
Tart hamuru için;
- 150-200 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3.5 su bardağı un
- 5 büyük elma
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı kadar ceviz
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı
- Evvel iç harç hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın.
- Üzerine şekeri de ek edin.
- Elmalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
- En son ceviz ve tarçını ekleyip ocaktan alın.
- Hamur materyallerini un hariç karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru iki kesime bölün biri küçük biri büyük olacak.
- Küçük hamuru streç sinemayla sarıp buzluğa kaldırın.
- Öbür hamuru altına yağlı kağıt serili olan borcama yerleştirin.
- Elmalı harçla da ortasını doldurun.
- En son buzlukta ki hamuru tartın üzerine rendeleyin.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz dikkatli kesin o kadar güzelki kum üzere dağılıyor keserken
afiyetler olsun.