Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tarifi
0
18

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
elmali-tart-tarifi.jpg

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket yumuşamış tereyağı ya da margarin (125 gr)
  •  1 adet yumurta
  •  Yarım su bardağı toz şeker
  •  Yarım paket kabartma tozu
  •  Aldığı kadar un (Yaklaşık 2 su bardağından 1 parmak fazla)
Harç için:
  •  4 adet orta uzunluk elma (Büyükse 3 adet yeterli)
  •  2 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
  •  Pudra şekeri

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle elmalı harç hazırlanır.  elmaların kabukları soyulup rendelenir. Bir tavaya alınır ve üzerine tarçın ve şeker eklenir. Ocakta biraz pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Tart hamuru için karıştırma kabına yumurta, tereyağ ve şeker güzelce karıştırılır. Un ve kabartma tozu azar azar eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 15 dk. Dinlenmeye bırakılır.
  3. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir modül ayırılır. Kalan hamuru iki yağlı kağıt ortasında merdane ile açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Çatal ile bir kaç yerlerine batırılır.
  4. Üzerine elmalı harç eşit bir formda yayılır. Kenarda ayırdığımız hamur açılır ve şeritler kesip tartın üzerine yerleştirilir.
  5. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  6. Soğumuş tartın üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt