
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı (Yaklaşık olarak kulak göğsü kıvamında olacak hamur)
- 3 – 4 adet kırmızı elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
- Elmalarımızın kabuklarını soyarak rendeleyelim tarçın ve şeker ekleyerek tavada kavuralım. İçine son olarak cevizimizi de ekleyelim.
- Bütün gereçleri evvel yumurta, şeker, margarin; sonra un, kabartma ve vanilya mızı ekleyerek kulak göğsü kıvamına getiriyoruz.
- Unumuzu eleyerek ekleyelim.
- Hamurumuzu iki adet yağlı kağıt ortasında merdane ile inceltelim ve tepsimize alalım. Üzerine iç harcı mızı koyalım.
- Kenardan kalan fazlalıkları tekrar yağlı kağıt ortasında tekrar inceltelim ve bu sefer serçe parmak kalınlığında uzun uzun keselim.
- Bir parmak orta ile tepsimize uzun uzun koyalım. Tekrar birebir süreci çaprazdan yapalım.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcaklığı geçtikten sonra servise yakın üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun????