Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler
İç materyali için;
- 4 büyük elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 125 gram tereyağ
- 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmaları rendeleyerek tavaya alıyoruz.
- Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ve cevizi ekleyip karıştırıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Hamuru için ;un ,kabartma tozu, vanilin hariç materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine kuru gereçleri de ekleyip yoğuruyoruz.
- 2 yağlı kağıt ortasına hamurdan biraz daha fazlasını alıp pişirme kalıbımızın büyüklüğünde açıyoruz.
- Pişirme kalıbımızı güzelce yağlayıp hamuru yerleştiriyoruz.
- Üzerine çatalla delikler açıyoruz.
- Hazırladığımız elmalı harcı hamurun üzerine yayıyoruz.
- Kalan hamuru da üzerine rendeleyerek kapatıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.