![elmali-tart.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/07/elmali-tart.jpg)
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kırmızı elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımız olan rendelediğimiz elma, ceviz, tarçın ve şekeri tenceremize alalım.
- Çok kısık olmayan hafif hararetli ateşte pişirelim.
- Elmalarımız rengi koyulaşıp saldığı suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edelim. Yaklaşık 10 – 15 dk sürüyor olması.
- Elmalarımız iyice suyunu çekince soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için yumurta, erittiğimiz tereyağı, yarım su bardağı toz şeker, 1 kabartma tozu ve 2 su bardağı unumuzu karıştıralım.
- Unu kontrollü ekleyelim.Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı.
- 10-15 dk kadar dinlenmeye bırakalım hamurumuzu.
- Hamurumuzdan turtamızın üzeri için bir parça ayırarak alt tabanı oluşturalım.
- İkiye böldüğümüz hamurun bir kısmını alt ve üstüne yağlı kağıt koyarak merdanemizle açalım.
- Şekil verdiğimiz hamuru yağladığımız turta kalıbımıza yerleştirelim.
- Kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun çatal yardımıyla üstünde delikler açalım.
- Soğuyan iç harcımızı içine dökelim.
- Ayırdığımız hamurumuzdan şeritler hazırlayıp üzerine hafif bastırarak yerleştirelim.
- Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırınımızda yaklaşık 30 – 35 dk pişirelim.
- Her fırının ısınması farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. İsteğe göre üstüne pudra şekeri dökebilirsiniz. Afiyet olsun????.