
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3 tane orta boy elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane elmayı rendeleyin. Bir tavaya alın. İçerisine cevizi ve şekeri koyun, karıştırın. 5dk pişirin. Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alın.
- Diğer malzemeleri de ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan bir parça koparıp ayırın, üzeri için. Tart kalıbını margarinle yağlayın.
- Hamuru mardaneyle tart kalıbının boyu kadar açın. Kalıbın içerisine koyun. Kenarlarını kalıba göre elinizle düzeltin. Soğuyan elmalı harcı üzerine ekleyin.
- Kenara ayırdığınız hamuru merdaneyle yemek tabağı kadar açın uzun şeritler halinde kesin. Elmaların üzerine koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.