
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) şu bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 4 adet elma (Büyük ise 3 adet)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe göre ceviz içi
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım, elmalarımızı rendeleyip içine toz şekeri ekleyip tavada pişiriyoruz.
- Pişen harcımıza ocaktan almaya yakın tarçın ve cevizi de ekleyip karıştırıyoruz. Pişen harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- İç harcımız soğurken hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuzu un ve kabartma tozu hariç karıştırıyoruz. Un ve abartma tozunuza ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kıvamına gelen hamurumuzu 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzdan bir portakal büyüklüğünde parça ayırıyoruz. Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile açıyoruz.
- Daha sonra kullanacağınız yağlanmış borcama alıp içine harcımızı döküyoruz. Eşit bir şekilde yayıyoruz. Kalan hamuruda iki yağlı kağıt arasında açıp görseldeki gibi şeritler kesiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan tartımıza soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.