
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
- 4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarifi birebir uyguladığınızda aşırı güzel kıyır kıyır bir tart oluyor. Şimdiden afiyet olsun .
- İlk olarak elmalı iç harcını hazırlıyoruz.
- Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Tarçını ve şekeri de ekleyip pişiriyoruz iyice suyunu çekmesi lazım.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Tart hamurumuz için. bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 15 dk. Kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırıyoruz.
- İki yağlı kağıt arası kalan hamuru orta boy borcam tepsisi ya da tart tepsisi kadar açalım.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
- Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.Afiyet olsun
Elmalı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı