Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket margarin ya da tereyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
- 4 adet orta uzunluk elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- İsteğe nazaran kırılmış ceviz içi
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları soyup rendeliyoruz tavaya alıp şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra.Tereyağı, yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz, karıştırıp üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir kesim alıp ayırıyoruz bunu üzerine şeritler yapmak için kullanacağız.
- Sonra iki yağlı kağıt ortasında hamuru açıyoruz tereyağ ile yağlanmış kabımıza yerleştiriyoruz.
- Üzerine rendeleyip pişirdiğimiz elmalı harcı koyup şeritler halinde kestiğimiz hamuru diziyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun.