Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Tart

Elmalı Tart
0
40

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
elmali-tart.jpg

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) eritilmiş margarin
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya (1 çay kaşığı elmalı harca kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Elmalı harç için;
  • 3 orta boy elma
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz içi (İri olacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker (Elmanızın tadına göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)

Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak elmalı harcı hazırlıyoruz. Elmaları soyup, rendeliyoruz. Harç için olan tüm malzemeleri bir tavaya alıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz. El çırpıcısı ya da mikser ile tüm malzemeler özleşip, şeker eriyen dek çırpıyoruz.
  3. Daha sonra unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırıp kalan hamuru yağladığımız kalıbın kenarlarını da kapatacak şekilde kalıba yayıyoruz.
  4. Üzerine soğuyan harcı yayıyoruz. Ayırdığımız hamuru sertleşmesi için ister buzdolabında bekletin isterseniz 1/2 yemek kaşığı un ekleyip yoğurun. Ben unu tercih ettim.
  5. Unla yoğurup iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp çiçek kalını ile kestim ve üzerine dizdim. Yaprakları ???? ???? da bıçak ile kendim şekil vererek kestim. Onları da aralara dizin.
  6. 175 derece ısınmış fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyetolsun.
Elmalı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt