![elmali-tart.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/19/elmali-tart.jpg)
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 5-6 elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı kadar ceviz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İçin için elmalar rendelenir tavaya alınır. Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken elmalara şeker ilave edilir şeker eriyene kadar pişirilir. Tarçın ve ceviz eklenip ocaktan alınır. Soğuması için beklenir.
- Hamuru için margarin, sıvı yağ ve yumurta düzgünce karıştırılır.
- Pudra şekeri eklenir karıştırmaya devam edilir.
- Un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek hamur düzgünce yoğurulur.
- Hamur çok yumuşak olmayacak ele yapışmayan bir hamur yoğrulacak.
- Hamurun 1/3′ ü kadarı ayrılır geri kalan hamur tart kalıbına nazaran açılır. Yağlanmış tart kalıbına hamur konur.
- Üzerine elmalı harç dökülür.
- Ayırmış olduğumuz hamur istenirse buzluğa konur dondurulur ve elmaların üzerine rendelenir ya da hamur merdane ile açılıp halli kesilerek elmaların üzerine yerleştirilir.
- 170 derece fırında pişirilir.
- Tart pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenebilir.