Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için
- 4 adet elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- Yarim paket kabartma tozu
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında beklesin)
- 2,5/3 su bardağı un
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel elma rendeleyelim.
- Tavaya tarçın şeker elma ocakta suyunu çekene kadar karıştıralım.
- Hamur için tüm materyalleri bir kaba alalım yoğuralım.
- Yapısmayan bir hamur elde edelim çok sert de olmasın hamur daha sonra dinlendirelim 10 dk üzerinde gerilim sinema örtelim.
- Hamur ikiye bölelim böldüğümüz hamur borcam büyüklüğünden açalım neyde pișirirseniz tabi.
- Açtığımız hamur borcam serelim üzerine elma dökelim güzelce yayalım üzerine daha sonra başka hamur açalım.
- Açtığımız hamur uzunlukta keselim.
- Kestiklerimizi uzunlamasına ve yan olarak kare kare olacak formda üzerine örtelim.
- 180 derce 30 dk pişirelim.Afiyet olsun.Instgram da görüntü olarak çekilmiştir.