Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Tartın En Lezzetli Hali

Elmalı Tartın En Lezzetli Hali
0
55

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Elmalı Tartın En Lezzetli Hali Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
İç harcı için
  • 4 adet orta uzunluk elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin

Elmalı Tartın En Lezzetli Hali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncellikle elmalarımızın kabuğunu soyalım ve rendeleyelim ve pişirmek için tavaya alıp ocağa bırakalım.
  2. 5 dakika kavurduğumuz elmalarımıza şekeri ekleyip 5 dakika daha kavurup tarçını ekleyip 3 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
  3. Soğumaya bırakalım.
  4. Şimdi hamurumuza geçelim. Karıştırma kabımıza yumurta şeker erittiğimiz tereyağımızı yoğurdumuzu alalım ve yeterlice çırpalım.
  5. Kabartma tozumuzu ekleyip ve unumuzu denetimi bir formda ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  6. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  7. Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince 1 portakal büyüklüğünde hamurumuzu ayıralım.
  8. Üzeri için kalan hamurumuzu bor camımızı yağlayıp içine serelim.
  9. İç harcını ekleyip onu da serdiğimiz hamurumuzun her yerine gelecek biçimde yayalım.
  10. Kenara ayırdığımız hamurumuzu açıp şeritler halinde kesip istediğimiz üzere harcımızın üzerine bırakalım
  11. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim yaklaşık 35dakika denetimi bir formda pişirelim.
  12. Pişen tartımızı soğumaya bırakalım. Soğuyan elmalı tartımızı pudra şekeri ile süsleyelim. Servise hazır afiyet olsun.
Elmalı Tartın En Lezzetli Hali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,328Kullanıcılar
rescore11Son üye
Üst Alt