Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elmalı Tatlı Çörek (Çocuklar Buna Bayılacak)

Elmalı Tatlı Çörek (Çocuklar Buna Bayılacak)
0
27

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
elmali-tatli-corek-cocuklar-buna-bayilacak.jpg

Elmalı Tatlı Çörek (Çocuklar Buna Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler


(200 ml su bardağı kullandım)
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
İç harcı için;
  • 4-5 adet orta boy elma
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • Pudra şekeri
  • Tarçın

Elmalı Tatlı Çörek (Çocuklar Buna Bayılacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle süt, su, şeker ve mayayı bir kabın içine alıp çırpıcı ile karıştıralım.
  2. Daha sonra yumurta ve sıvı yağını ekleyelim tekrar karıştıralım.
  3. Elemiş olduğumuz unu yavaş yavaş ekleyerek çırpma teliyle yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  4. Yoğurma kıvamına gelen hamuru elimizle yoğurmaya başlayalım yavaş yavaş toparlanınca tezgaha un serpelim ve hamurumuzu iyice toparlayalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Kabımızın tabanını biraz un serpip hamurumuzu koyalım ve tekrar üzerine un serpelim.
  6. Sıkıca streç filmle kapatalım ve bir örtüye sarıp sıcak bir ortamda en az 1 saat kadar mayalandıralım.
  7. Bu aşamada elmalı harcımızı hazırlayalım.
  8. Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartalım ve minik küpler halinde doğrayalım.
  9. Elmaları tavaya alalım ve şekerini ekleyip karıştıralım.
  10. Ocağı yakıp kapağını kapatıp bu şekilde 3-4 dakika pişirelim.
  11. Daha sonra kapağını açıp orta ateşte suyunu çekip, elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
  12. Ezilmemesine dikkat edin.
  13. Soğuması için bir kenara alalım ve soğuyunca içine tarçını ekleyip, güzelce karıştıralım.
  14. Mayalanan hamurun havasını alıp, unladığımız tezgaha aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım.
  15. Bezelerden birini merdane yardımıyla açalım ve önce 4 parçaya, daha sonra kestiğimiz her parçayı da 4 parçaya bölelim. Toplamda 16 parça olacak.
  16. Kestiğimiz hamurların geniş kısmına elmalı harcımızdan bir miktar koyalım ve kenarlarını katlamadan saralım.
  17. Sarmış olduğumuz çörekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  18. Diğer ayırdığımız hamur içinde aynı işlemi uygulayalım. Yani toplamda 32 adet çöreğimiz olacak.
  19. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  20. Pişen çörekleri çıkartalım ve soğumasını bekleyelim.
  21. Soğuduktan sonra üzerlerine tarçınla pudra şekeri karışımı serpelim.Oda sıcaklığına gelince dondurucuya kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Elmalı Tatlı Çörek (Çocuklar Buna Bayılacak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt