Elmalı Tatlı Çörek (Çocuklar Buna Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler
(200 ml su bardağı kullandım)
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 4-5 adet orta boy elma
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
- Tarçın
Elmalı Tatlı Çörek (Çocuklar Buna Bayılacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt, su, şeker ve mayayı bir kabın içine alıp çırpıcı ile karıştıralım.
- Daha sonra yumurta ve sıvı yağını ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Elemiş olduğumuz unu yavaş yavaş ekleyerek çırpma teliyle yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Yoğurma kıvamına gelen hamuru elimizle yoğurmaya başlayalım yavaş yavaş toparlanınca tezgaha un serpelim ve hamurumuzu iyice toparlayalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Kabımızın tabanını biraz un serpip hamurumuzu koyalım ve tekrar üzerine un serpelim.
- Sıkıca streç filmle kapatalım ve bir örtüye sarıp sıcak bir ortamda en az 1 saat kadar mayalandıralım.
- Bu aşamada elmalı harcımızı hazırlayalım.
- Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartalım ve minik küpler halinde doğrayalım.
- Elmaları tavaya alalım ve şekerini ekleyip karıştıralım.
- Ocağı yakıp kapağını kapatıp bu şekilde 3-4 dakika pişirelim.
- Daha sonra kapağını açıp orta ateşte suyunu çekip, elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Ezilmemesine dikkat edin.
- Soğuması için bir kenara alalım ve soğuyunca içine tarçını ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Mayalanan hamurun havasını alıp, unladığımız tezgaha aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım.
- Bezelerden birini merdane yardımıyla açalım ve önce 4 parçaya, daha sonra kestiğimiz her parçayı da 4 parçaya bölelim. Toplamda 16 parça olacak.
- Kestiğimiz hamurların geniş kısmına elmalı harcımızdan bir miktar koyalım ve kenarlarını katlamadan saralım.
- Sarmış olduğumuz çörekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Diğer ayırdığımız hamur içinde aynı işlemi uygulayalım. Yani toplamda 32 adet çöreğimiz olacak.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen çörekleri çıkartalım ve soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra üzerlerine tarçınla pudra şekeri karışımı serpelim.Oda sıcaklığına gelince dondurucuya kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun ????????.