iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Tatlı (Tarte Tatin) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr yumuşak tereyağı
*1 çay bardağı toz şeker
*3 çay bardağı un
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu(silme)
*2 yemek kaşığı soğuk su
Altı için;
*67 adet elma
*Toz tarçın
Karamel sos;
*50 gr tereyağı
*1 çay bardağı toz şeker
Elmalı Tatlı (Tarte Tatin) Tarifi Yapılışı Karamel soslu nefis bir tatlı*Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba koyun ve hızlıca yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendirin*Bu sırada elmalarınızı hazırlayın Ayıklayın, soyun ve 4 parçaya ayırın*Hamur dinlendikten sonra hafif unlu tezgahta elinizle ya da merdane ile tepsi boyunda açın
Karamel sos için tereyağını ve şekeri bir sos tenceresine koyun, Koyu renk alıp karamelleşene dek ocakta tutun Fazla koyu olmasın rengi, tadı acılaşır Açık kahverengi ideal renktir*Küçük boy kare borcama hazırladığınız karameli bekletmeden dökün*Karamelin üzerine elmalarınızı dizin Dilerseniz bu aşamada elmaların üzerine tarçın serpiştirin*Elmaların üzerine de hamuru yayın Hamurun üzerinde çatalla delikler açın ki, fazla kabarmasın*Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 40 dk kadar pişirin Üzerinin nar gibi kızarması ile fırından alabilirsiniz*Fırını kapattıktan 5 dakika sonra dikkatlice tepsinizin üzerine servis tabağınızı kapatın ve ters çevirin Biraz bekleyince elmaların hepsi düşüyor*Tepsiyi kaldırırken dikkat edin, buhar elinizi yakmasın*Ilındıktan sonra üzerine tarçın serpip dondurma ile servis edebilirsiniz*Afiyet olsun
*125 gr yumuşak tereyağı
*1 çay bardağı toz şeker
*3 çay bardağı un
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu(silme)
*2 yemek kaşığı soğuk su
Altı için;
*67 adet elma
*Toz tarçın
Karamel sos;
*50 gr tereyağı
*1 çay bardağı toz şeker
Elmalı Tatlı (Tarte Tatin) Tarifi Yapılışı Karamel soslu nefis bir tatlı*Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba koyun ve hızlıca yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendirin*Bu sırada elmalarınızı hazırlayın Ayıklayın, soyun ve 4 parçaya ayırın*Hamur dinlendikten sonra hafif unlu tezgahta elinizle ya da merdane ile tepsi boyunda açın
Karamel sos için tereyağını ve şekeri bir sos tenceresine koyun, Koyu renk alıp karamelleşene dek ocakta tutun Fazla koyu olmasın rengi, tadı acılaşır Açık kahverengi ideal renktir*Küçük boy kare borcama hazırladığınız karameli bekletmeden dökün*Karamelin üzerine elmalarınızı dizin Dilerseniz bu aşamada elmaların üzerine tarçın serpiştirin*Elmaların üzerine de hamuru yayın Hamurun üzerinde çatalla delikler açın ki, fazla kabarmasın*Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 40 dk kadar pişirin Üzerinin nar gibi kızarması ile fırından alabilirsiniz*Fırını kapattıktan 5 dakika sonra dikkatlice tepsinizin üzerine servis tabağınızı kapatın ve ters çevirin Biraz bekleyince elmaların hepsi düşüyor*Tepsiyi kaldırırken dikkat edin, buhar elinizi yakmasın*Ilındıktan sonra üzerine tarçın serpip dondurma ile servis edebilirsiniz*Afiyet olsun