Elmalı Tava Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çağ bardağı süt
- 1/2 (yarım) sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı toz ceviz
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Elmalı Tava Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için; yumurta şeker çırpılır. Yağ, süt konulup çırpmaya devam edilir. Un kabartma tozu vanilin ceviz konulur karıştırılır.
- Taban için; yanmaz yapışmaz tavaya 4 yemek kaşığı şeker koyuyoruz. Karıştırmadan kısık ateşte eriyene kadar karamel rengi olana kadar dursun. Şeker eriyip renk alınca 2 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz.
- Tereyağda eriyince dilimlediğimiz elma dilimlerini sıralıyoruz. Üzerine tarçın serpiyoruz ve kek harcını döküp, tavanın üzerine bez kapatıp kapağını koyup 35 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kürdan testi yapıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Bezi alıp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Yarım saat dinlenip tavaya tabağı koyup ters çeviriyoruz. Afiyet olsun ????