teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Turta (Applepie) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2-2,5 su bardağı un
- 150 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5,6 yemek kaşığı su
- 4-5 adet elma büyüklüğüne göre belirleyin.
- 2 yemek kaşığı kadar limon suyu
- Yarım su bardağı esmer şeker (yoksa normal de olur)
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Elmalı Turta (Applepie) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Amerika mutfağının klasik tarifi elmalı pay.????????Kalıp ölçüsü 20,22 cm küçük borcamdada yapabilirsiniz.
- Önce hamuru hazırlayalım tereyağ küp küp kesip buzlukta yarım saat bekletelim.
- Rondoya unu,tozşekeri,tuzu, soğuk tereyağını koyup çalıştıralım. Bulgur bulgur olucak.
- Soğuk su ve sirkeyi karıştırarak ilave edelim rondoyu tekrar hamur toparlana kadar çalıştıralım.
- Hamuru elimle sıkınca toplanıyorsa tamamdır dağılıyorsa biraz daha su katalım.
- Hamuru sitreç üzerine döküp toparlayalım.
- Yoğurmayalım sadece toparlayıp bir araya getirelim.
- Hamuru sitrece sarıp buzdolabına koyalım yarım saat dinlendirelim.
- Bu arada iç harcı hazırlayalım.Elmaları doğrayıp limon suyunu ilave edip her yerine limon değicek şekilde karıştıralım.
- Diğer malzemeleri de katıp iyice karışana kadar karıştırp kenara alalım.
- Hamurun 3,te birini üzerine ayıralım. 3,te ikisini kalıba göre açalım elmalı harcı yayalım kalan hamuru açıp üzerini kapatalım.
- Üzerine süt veya su sürerek tozşeker serpelim üzerini çizerek hava deliği açalım.
- 180 derecede alt üst ayarda pişirelim.
- Alt kısmı daha geç kızarıyor bunun için üstü yeterince kızarınca tartı fırının alt kısmına alıp sadece alt ayarı açalım kontrol edip fırından alalım.
- İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz.