Elmalı Turta (Miss Gibi Tarçın Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ oda sıcaklığında
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Silme tatlı kaşığı tarçın
- Ele yapışmayan yumuşak kıvama gelene kadar kontrollü un
- 5 büyük boy elma
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
Elmalı Turta (Miss Gibi Tarçın Kokulu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcımızı yaparak başlayalım. Elmalarımızı soyalım ve rendeleyelim uygun bir kabın içine alarak yarım su bardağı şekeri ve tarçınımızı ekleyelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz.Sıvıyağ, şeker ve yoğurdu karıştırıyoruz, daha sonra margarin ve tarçını da kabımıza koyuyoruz.
- Üzerine kabartma tozu ve kontrollü olarak unumuzu döküp karıştırıyoruz.Ele yapışmayan yumuşak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
- Hazırladığımız hamuru bir büyük bir küçük iki parçaya bölüyoruz.
- Büyük parçayı 3-4 ml kalınlığında açıp yapacağımız kalıp yada büyük boy borcama seriyoruz.
- İç harcı üzerine döküyoruz.
- Küçük hamuru kalıbımızın şekli büyüklüğünde açıp şekil veriyoruz ve üzerini kaplıyoruz.
- 180 derece de 25 dk pişiriyoruz.
Elmalı Turta (Miss Gibi Tarçın Kokulu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı