Cevap: Elmalı turta nasıl yapılır?
Elmalı turta yapılışı resimli Elmalı turta tarifi
Elmalı turta nasıl yapılır?
Elmalı turta yapılışı resimli
Malzemeler
* 200 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)
* 3 su bardağı un(345 gr)
* 25 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
* l su bardağı pudra şekeri (125 gr)
* l cay kaşığı kabartma tozu
* l kahve fincanı toz şeker (75 gr)
* l kahve fincanı cekilmiş ceviz(100 gr)
* l tatlı kaşığı tarcın (5gr)
* 2 adet kucuk boy ekşi elma
Elmalı Kurabiye tarifi
* Elmaların kabuğunu soyduktan sonra,cekirdek kısmını cıkartıp rendeleyinBir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alana kadar yaklaşık 1015 dakika pişirin Piştikten sonra cevizi ve tarcını ekleyip karıştırın,soğumaya bırakın
* Fırınınızı 180 dereceye ısıtın Fırın tepsisini yağlayın
* Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin Ortasını buyukce bir boşluk bırakarak havuz gibi acın
* Oda sıcaklığındaki Sana yağını,yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın
* Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun
* Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar kopararak elde top gibi yuvarlayın
* Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirinHamurun ortasına hazırladığınız harctan l tatlı kaşığı kadar koyunHamurun iki tarafını ucları uste gelecek şekilde birleştirin Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayınButun hamuru bu şekilde hazırlayın
* Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları uste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin
* Onceden ısıttığınız fırında yaklaşık 2025 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirinTepsiyi fırından cıkartın,soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alın,uzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın
Puf Noktası:
Elmalı kurabiyenin hamuruna istediğiniz şekli verebilirsinizOrneğin,hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında acıp,kucuk ucgenlere boldukten sonra harcı baş tarafına koyup, rulo şeklinde sardıktan sonra pişirebilirsiniz
Elmalı turta yapılışı resimli Elmalı turta tarifi
Elmalı turta nasıl yapılır?
Elmalı turta yapılışı resimli
Malzemeler
* 200 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)
* 3 su bardağı un(345 gr)
* 25 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
* l su bardağı pudra şekeri (125 gr)
* l cay kaşığı kabartma tozu
* l kahve fincanı toz şeker (75 gr)
* l kahve fincanı cekilmiş ceviz(100 gr)
* l tatlı kaşığı tarcın (5gr)
* 2 adet kucuk boy ekşi elma
Elmalı Kurabiye tarifi
* Elmaların kabuğunu soyduktan sonra,cekirdek kısmını cıkartıp rendeleyinBir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alana kadar yaklaşık 1015 dakika pişirin Piştikten sonra cevizi ve tarcını ekleyip karıştırın,soğumaya bırakın
* Fırınınızı 180 dereceye ısıtın Fırın tepsisini yağlayın
* Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin Ortasını buyukce bir boşluk bırakarak havuz gibi acın
* Oda sıcaklığındaki Sana yağını,yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın
* Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun
* Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar kopararak elde top gibi yuvarlayın
* Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirinHamurun ortasına hazırladığınız harctan l tatlı kaşığı kadar koyunHamurun iki tarafını ucları uste gelecek şekilde birleştirin Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayınButun hamuru bu şekilde hazırlayın
* Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları uste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin
* Onceden ısıttığınız fırında yaklaşık 2025 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirinTepsiyi fırından cıkartın,soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alın,uzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın
Puf Noktası:
Elmalı kurabiyenin hamuruna istediğiniz şekli verebilirsinizOrneğin,hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında acıp,kucuk ucgenlere boldukten sonra harcı baş tarafına koyup, rulo şeklinde sardıktan sonra pişirebilirsiniz