Elmalı Turta Tanımı (Kıyır Kıyır) İçin Materyaller
- 5 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
- 1.5 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı dolusu+1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2.5 su bardağı un
- 2 adet elma
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 çay kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı (Kıyır Kıyır) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabuklarını soyduğunuz elmaları rende yapalım.
- Geniş bir tavada orta ateşte şekerini ilave ederek suyunu çekene kadar karıştıralım.
- Tarçını elmaların üzerine dökelim, tekrar karıştıralım ocağı kapatalım.
- Akabinde tereyağı, şeker ve yumurtayı geniş bir kabımızda karıştıralım.
- Akabinde öbür gereçleri ekleyip hamuru yoğuralım.
- Hamuru iki kesime ayıralım.
- Birinci bezeyi yağladığınız borcamın içinde elinizle genişleterek açalım.
- Elma harcını dökelim.
- Öbür bezeyi tezgahta açalım varsa hamur şekillendirici aparat ile form verelim.
- Elmaların üzerini kapatalım.
- 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen elmalı tartı soğuyunca servis ederken pudra şekeri serpiştirelim.