Elmalı Turta Tanımım (12 Yıllık) İçin Materyaller
Hamur için;
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- Un ( ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
- 4-5 orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı yahut 1 su bardağı şeker
- ( ekşi elma kullanıyorsam 1 su bardağı tatlı kullanıyorsam 1 çay bardağı ekliyorum)
- 1 tatlı kaşığı tarçın ölçüsü değiştirebilirsiniz
Elmalı Turta Tanımım (12 Yıllık) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç hamur için öteki gereçler güzelce yoğurulup yavaş yavaş un eklenerek yumuşak fakat ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Hamurdan elma büyüklüğünde modül ayılırım dondurucuda dondurulur.
- Borcam yağlanır ve kalan hamur borcama yayılır. Kenarlardan da 2 parmak kadar üst çıksın.
- Çatal ile tabana delikler açılır.
- Elmalar rendelenip şeker ile 10 dakika kadar pişirilir ve ocaktan alınıp tarçın eklenip karıştırılır.
- Hazırlanan elma harcı borcamdaki hamurun üzerine yayılır.
- Dondurucuda donmuş olan hamur, rende ile elmaların üzerine rendelenir.
- 180 derece üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.