bilgisayarci
FD Üye

Elmalı Turta (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Un
- 2 orta boy elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- (Dilerseniz dövülmüş ceviz)
Elmalı Turta (Tart Kalıbında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 orta boy elmayı soyup rendeleyelim.
- 1 çay kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı şeker koyarak bir miktar kavuralım.
- 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı pudra şekeri, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 125 gram tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, yumurta (sarısından bir miktar ayırıp üstüne süreceğiz) bir kaba alıp yoğuralım azar azar un ekleyelim. Kulak memesi kıvamına gelince hamurumuz hazırdır.
- Bir miktar üzeri için hamur ayırıp diğer kısmını tart kalıbımıza yayalım.
- Üzerine çatalla bir kaç delik açalım.
- Kavurduğumuz elmaları içerisine yayalım.
- Ayırdığımız hamuru düz bir şekilde açıp üstü için ince uzun şeritler keselim ve yerleştirelim.
- Yumurta sarısını üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????????.