Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
- 4 adet orta uzunluk elma (Büyükse 3 adet yeterli)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak elmalı harcımızı yapıyoruz. Zira harcımızın soğuması gerekli.
- Elmalarımızı soyup ortalarını temizleyip rendeliyoruz. Pişirmek için bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine şeker ve tarçını ek edip suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Hamuru hazırlamak için tüm materyalleri derin bir karıştırma kabında birleştirip yoğuruyoruz.
- Hamurumuzun üzerini birşeyle örtüp 15 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayırıyoruz. Kalan hamuru yağlı kağıt ortasında tart kalıbımızın ölçüsü kadar açıyoruz. Kalıba yerleştirip kenarlarını düzeltiyoruz.
- Çok kabarmasını istemiyorsanız çatalla tabanına delikler açmalısınız.
- Kalıba yerleştirilen hamurun üzerine elmalı harcın tamamını yayıyoruz.
- Ayırdığımız hamur kesimini yağlı kağıt ortasında açıyoruz ve eşit 4-5 cm lik modüllere ayırıp kesiyoruz.
- Form vermek için kestigimiz hamurumuzu eşit aralıklarla tartın üzerine koyuyoruz.
- Hazır olan tartımızı evvelden 180° de ısıttığımız fırınımıza sürüp ortalama 40 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Üzeri kızaran tartımızı fırından alıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servise hazır hâle getiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun .