Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 su bardağı un
- 5 elma
- Yarım su bardağı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel elmalar soyulur ve rendelenir.(Ben elmayı ağır sevdiğim için fazla koydum siz kendi ağız tadınıza nazaran ekleme çıkarma yapabilirsiniz.)
- Tavaya alınır, üzerine tarçın ve şeker ilave edilerek karıştırılır.
- Hamur için gerekli tüm materyalleri katılır.( Ben borcam da yaptım.)
- Hamur borcama el ile yayılır. (1 beze ayıralım)
- Üzerine çatalla delikler açılır.
- Üzerine soğuyan elmalarımız eklenir.
- Ayrılan hamur uzunlaşmasını açılır şeritler kesilir.
- Elmaların üzerine sıra ile uzunlamasına ve yanlamasına koyulur.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 12-15 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra, pudra şekeri serpilir.