Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Turta

Elmalı Turta
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
elmali-turta.jpg

Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler

  • 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
İç harcı için;
  • 5 adet elma (boyutuna nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tarçın (azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı toz şeker (elmalar çok ekşi değil ise azaltın çok şekerli olur yoksa)

Elmalı Turta Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım; elmaları rendeleyelim sonra tarçını ve toz şekeri ekleyelim güzelce karıştıralım ve beklemeye alalım.
  2. Hamur için gerekli olan tereyağı, toz şeker, süt, sıvı yağ, yumurtayı karıştırma kabına alalım ve güzelce karıştıralım.
  3. Sonra karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyelim.
  4. Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  5. Hamur kulak göğsü kıvamına gelince üzerine streç ve ya pak bir bez ile üzerini kapatalım buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
  6. Hamur dinlendikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim koparalım kenara bırakalım.
  7. Büyük parçayı ister bir merdane ile ister elinizde açın ve kalıba eşit biçimde kalıba yayın.
  8. Üzerine dinlenmeye aldığınız elma harcını dökelim.
  9. Harcın üzerine evvelden ayırdığınız küçük hamur kesimini bir merdane yardımı ile açalım şeritler keserek harcın üzerine kafes biçiminde dizelim.
  10. Evvelden ısıtılmış fırında fansız fırında 180°lık fırında yaklaşık 30-35 dakika ortası denetimli olarak pişirelim.
  11. Turta soğuyunca üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not-Hamur da piştikten sonra dağılma ve ya parçalanma olmadı ben dayanamayıp yedim 
 

Similar threads

Elmalı Turta (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurtaYarım su bardağı toz şeker1 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı sirke1/2 (yarım) çay bardağı yoğurtAldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 200 gram oda ısısında tereyağ yahut margarin1 su bardağı pudra şekeri1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı sirke1 adet yumurta2 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı yoğurt1 paket vanilya1 yemek kaşığı nişasta5 su bardağı un (una nazaran farklılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler Elmalı harcı için; 3 adet elma1 çay bardağı toz şeker1 tatlı kaşığı tarçın Hamuru için; 1 paket katı yağ (Eritilmiş)1 su bardağı toz şeker1 tane yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya tozu4-4,5 su bardağı un Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; Yarım paket (125 gr) margarin1 yumurta1 çay bardağı pudra şekeri1 yemek kaşığı yoğurtYarım paket kabartma tozuAldığı kadar un Elmalı iç harcı için; 3 adet elma2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre) Üzeri için ; Pudra şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler 4 kırmızı elma2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tarçın1 su bardağından biraz az dövülmüş ceviz(isteğe bağlı) Hamuru için; 1 adet yumurta125 gram tereyağıYarım su bardağı toz şeker1 kabartma tozu2 su bardağı un Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,497Konular
981,903Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt