Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
- 5 adet elma (boyutuna nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tarçın (azaltabilirsiniz)
- 1 su bardağı toz şeker (elmalar çok ekşi değil ise azaltın çok şekerli olur yoksa)
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım; elmaları rendeleyelim sonra tarçını ve toz şekeri ekleyelim güzelce karıştıralım ve beklemeye alalım.
- Hamur için gerekli olan tereyağı, toz şeker, süt, sıvı yağ, yumurtayı karıştırma kabına alalım ve güzelce karıştıralım.
- Sonra karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Hamur kulak göğsü kıvamına gelince üzerine streç ve ya pak bir bez ile üzerini kapatalım buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Hamur dinlendikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim koparalım kenara bırakalım.
- Büyük parçayı ister bir merdane ile ister elinizde açın ve kalıba eşit biçimde kalıba yayın.
- Üzerine dinlenmeye aldığınız elma harcını dökelim.
- Harcın üzerine evvelden ayırdığınız küçük hamur kesimini bir merdane yardımı ile açalım şeritler keserek harcın üzerine kafes biçiminde dizelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında fansız fırında 180°lık fırında yaklaşık 30-35 dakika ortası denetimli olarak pişirelim.
- Turta soğuyunca üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun.