Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 200 gr yumuşak margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4-5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
- İç harcı için elmaları rendeleyin ve ocağa alın.
- Üzerine şekeri ekleyip karıştırın.
- Pişen elmaların üzerine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- İç harç soğuyana kadar hamuru hazırlayın.
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın ve üzerine unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan bir kesim ayırıp rulo yapın ve streçleyip difrizde bekletin biraz donması gerek.
- Kalan hamuru kalıbınıza eşit halde yayın ve kanatlarını 1 parmak kalınlığında yükseltin tabanına çatalla delikler açın.
- Elmalı harcı üzerine yayın donan hamuru rendenin iri tarafıyla tartın üzerine rendeleyin (ben hamuru biraz az ayırmışım tam kapatmadı üzerini). Üzerini büsbütün kaplayın .
- 180 derecede kızarana kadar pişirin soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.