Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 5 orta uzunluk elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak elmaları rendeleyip şeker ile pişirip kapatalım. Tarçın ve cevizi ek edip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Hamur materyalleri ile ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Hamuru iki eşit kesime bölelim. Ayırdığımız hamurun bir adedini buzluğa koyalım 10 dakika beklesin.
- Başka hamuru elimizle bastırarak tepsiye serelim.
- Üzerine harcımızı yayalım.
- Dolaptan kalan hamuru çıkartıp tepsiye rendeleyelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.