bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kırmızı elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağından biraz az dövülmüş ceviz(isteğe bağlı)
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımız olan rendelediğimiz elma, ceviz, tarçın ve şekeri tenceremize alalım.
- Çok kısık olmayan hafif hararetli ateşte pişirelim.
- Elmalarımız rengi koyulaşıp saldığı suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edelim.Yaklaşık 10 – 15 dk sürüyor olması.
- Elmalarımız iyice suyunu çekince soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için yumurta, erittiğimiz tereyağı, yarım su bardağı toz şeker, 1 kabartma tozu ve 2 su bardağı unumuzu karıştıralım. Unu kontrollü ekleyelim.
- Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı. 10-15 dk kadar dinlenmeye bırakalım hamurumuzu.
- Hamurumuzdan turtamızın üzeri için bir parça ayırarak alt tabanı oluşturalım.
- İkiye böldüğümüz hamurun bir kısmını alt ve üstüne yağlı kağıt koyarak merdanemizle açalım.
- Şekil verdiğimiz hamuru yağladığımız turta kalıbımıza yerleştirelim.
- Kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun çatal yardımıyla üstünde delikler açalım.
- Soğuyan iç harcımızı içine dökelim.
- Ayırdığımız hamurumuzdan şeritler hazırlayıp üzerine hafif bastırarak yerleştirelim.
- Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırınımızda yaklaşık 30 – 35 dk pişirelim. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var.
- Soğuyan turtamızın üzerine pudra şekeri serperek servis edebiliriz.