
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı oda sıcaklığında
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 4 adet büyük boy elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba önce sıvıları ekliyoruz. Kuru malzemeleri eleyip kabımıza ilave ediyoruz. Ele yapışmayan, orta yumuşaklıkta hamur elde ediyoruz.
- Hazırladığımız hamurun üçte birini streç filmle sarıp dipfrizde 15 dakika bekletiyoruz. Bu hamurumuzu elmalı turlamışım fırına vermeden önce üzerine rendeleyeceğiz.
- Bu sırada elmalarımızın kabuklarını soyup rendeleyelim. Benim tercihim yeşil elma oldu. Rendelenmiş elmalarımızı tavaya alıp üzerine şeker ve tarçını ilave ediyoruz. Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve cevizleri ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Turta hamurumuzu unladığımız tezgahta 26 cm’lik tart kalıbımıza göre açıp kalıba yerleştiriyoruz. Tabanına çatalla delikler açıyoruz.
- Harcı hamurumuzun üzerine ekleyip, üzerine dondurduğumuz hamuru rendeleyip 180 derece fırına veriyoruz, 35 dakika pişiriyoruz.
- Soğuyan turtamızın üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.