bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 4 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç kadar ceviz
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmalı harcımızı ocağa alıp, suyu çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra cevizini katıyoruz.
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. En son unu az az katıyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan bir portakal büyüklüğünde parça alıp, streç filme sarı,p buzluğa atıyoruz. Bunu daha sonra üzerine rendeleyeceğiz o yüzden baya donmuş olacak.
- Bir normal tart kalıbına kalan hamuru yerleştiriyoruz. çatalla resimdeki gibi delikler açıyoruz, soğuyan harcımızı üzerine yayıyoruz. Sonra dolaptan çıkardığımız hamuru tepsinin en üstüne elit şekilde rendeliyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirme derecesini ve süresini kendi fırın özelliğine göre de ayarlayabilirsiniz. Çok pişirmeyin o zaman dağılıyor. Deneyeceklere afiyet bal şeker olsun .