
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Elmalı harç için :
- 2 adet orta uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Un (ele yapışmayacak miktarda)
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmalı harç için öncelikle elmalarımızı soyup rendeleyelim ve tencereye alalım. Üzerine şeker ve tarçını dökerek 10 dk pişirelim.
- Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştıralım (tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. ).
- Sonra unu yavaş yavaş ele yapışmayacak yumuşak bir hamur kıvamı olana kadar ekleyelim.
- Hamuru 10 dk dinlendirelim.
- 1 mandalina büyüklüğünde hamurdan bir kesim koparalım. Başka bi yerde dursun.
- Borcamı tereyağı ile yağlayalım. Hamurun büyük kısmını borcama elimizle yayalım kenarlara 3 cm kadar taşacak biçimde.
- Hamurun üstüne elmalı harcı yayalım.
- Ayırdığımız küçük hamuru uzun şeritler haline getirerek uzun uzun dizelim.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 25 dk pişirelim. ).
- Fırından çıkardığımız turta soğuyunca üzerine pudra şekeri dökelim.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı