Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 4 orta boy elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin ,yumurta ,yoğurt ve sıvı yağı bir yoğurma kabına alın iyice karışana kadar yoğurun.
- Ardından vanilya ,kabartma tozu, ununu ilave edin .
- Unu azar azar ekleyin, yumuşak bir hamur elde edin.
- Elmaları soyup rendeleyin .
- Şeker ,ceviz ve tarçın ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
- Hamuru 3 eşit parçaya bölün, bir parçasını buzluğa atıp donmasını sağlayın .
- Diğer iki parçayı birleştirip yuvarlak borcama yada tart kalıbına eşit bir şekilde açın .
- İçerisinde hazırladığınız harcı yayın buzlukta dondurduğumuz hamuru üzerine rendeleyin .
- 170 derece fırında kontrollü şekilde pişirin soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökün afiyet olsun.